Doba přípravy: 40 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4
INGREDIENCE:
- 300 g bulguru
- 100 g slunečnicových semínek
- 1 střední cibule
- 1 sklenička rajčatového pesta
- 3 střední mrkve
- 4 řapíky celeru
- hrst posekané rukoly
- sklenička černých oliv
- rukola na ozdobu
- sůl, pepř, olivový olej
Nejprve si dáme vařit osolený bulgur dle návodu. Já ho vařím v rýžovaru, kde je to téměř bez práce.
Na pánvi si orestujeme slunečnicová semínka a dáme stranou.Do pánve přidáme olivový olej a pokrájenou cibuli. Restujeme do zlatova.
Přidáme na jemno pokrájenou mrkev a řapíkatý celer. Restujeme cca 5 minut.
Nyní smícháme uvařený bulgur se směsí z pánve, přidáme rajčatové pesto a pokrájenou rukolu. Také přidáme rozpůlené olivy a slunečnicová semínka.
Promícháme a podáváme. Bulgurotto je výborné i za studena.
Tak tenhle recept si musím uložit, vypadá vážně moc dobře a zdravě :)
OdpovědětVymazatVýborný oběd do krabičky, děkuji :)! Nebylo by, prosím, víc takových nových receptů:)?
OdpovědětVymazat