Náročnost: malá
Počet porcí: 10
INGREDIENCE: Pečící forma průměr 22 - 24 cm (forma IKEA)
Na korpus:
- 100 g krupicového cukru
- 150 g hladké mouky
- 1 sáček kypřícího prášku
- 1 vejce
- 100 g másla
- šťáva z 1/4 citrónu
Na krém:
- 200 jahod
- 2 malé banány
- 50 g másla, roztátého
- 200 ml mléka
- 250 g nízkotučného tvarohu z vaničky
- 2 vejce
- 1/2 sáček vanilkového pudinku
- 80 g cukru krupice
Ozdoba:
- 1 kelímek šlehačky
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Odvážíme si cukr a vložíme do mísy.
Dále si odvážíme mouku.Ještě vajíčka.
Také máslo.
Trochu citronu.
A důkladně zpracujeme. Těsto dáme do ledničky lehce zatuhnout.
PŘÍPRAVA KRÉMU:
Do smoothie makeru vložíme tvaroh.
Přidáme jahody.Dále přidáme banány.
Ještě máslo.
Zalijeme to mlékem.
Přidáme vajíčka.
Zasypeme půlkou pudinku.
A nakonec přidáme cukr.
Vše umixujeme do hladkého krému.
Troubu rozpálíme na 180 stupňů.
Těsto vmačkáme do formy.
A zalijeme krémem.
A vložíme do trouby na cca 45 minut.Koláč poznáme, že je hotový, že kraje těsta budou krásně vypečené. Vnitřek může být ještě lehce řídký. Vše ztuhne v lednici.
Ušleháme si šlehačku a rozprostřeme na vrch dortu.
Ozdobíme ovocem a můžeme podávat.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.
Ozdobíme ovocem a můžeme podávat.
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm.
Děkuji za recept, čekám miminko a po mnoha letech mám stále chuť na sladké. Máte krásné recepty, nedávno jsem pekla karamelovo-čokoládový dort a to bylo něco báječného. Mějte se krásně :)
OdpovědětVymazatTak to mám radost a užívej si tyhle chutě :-)
VymazatTěmi 200 jahodami se předpokládám myslí 200g jahod? :))
OdpovědětVymazatZkoušela jsem a chutná skvěle :-) recept jsem dala i babičce a tchýni a u obou sklidil koláč úspěch :-) děkuji za recept :-)
OdpovědětVymazat