Tento dort se může zdát na první pohled těžký, ale nebojte se ho. Je opravdu snadný.
Doba přípravy: 90 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 12
INGREDIENCE: forma o průměru 24 cm
Korpus:- 200 g polohrubé mouky
- 200 g cukru
- 10 polévkových lžic slunečnicového oleje
- 20 polévkových lžic vlažné vody
- 4 vejce (zvlášť žloutky a bílky)
- 1 prášek do pečiva
Náplň:
- 400 g měkkého plnotučného tvarohu
- 100 g jogurtu
- 2 pudinkové prášky
- 150 g jahod
- 3 polévkové lžíce cukru
- jahody na ozdobu
Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme do sněhu.
Do mísy vložíme mouku,
cukr,
žloutky,olej, vodu a kypřící prášek do pečiva. Vyšleháme a nakonec opatrně metličkou přimícháme našlehané bílky. Pečeme na 170 stupňů cca 40 minut. Kontrolujeme testem se špejlí.
Nyní si připravíme krém. Jahody vložíme do smoothe makeru, přidáme tvaroh, jogurt a cukr. Vše rozmixujeme do hladka.
Směs přendáme do kastrůlku.
Přidáme pudinkový prášek a povaříme. Díky pudinku směs ztuhne. Necháme jí vychladit do vlažna.
Upečený a vychladlý korpus si rozřízneme vejpůl.
Obě půlky potřeme krémem a necháme úplně vychladnout.
Po vychladnutí položíme půlky na sebe a ozdobíme.
Tento recept byl sepsán pro časopis Story.
Žádné komentáře:
Okomentovat