Květen je pro mě měsíc jahod. Začíná totiž ta pravá česká sezóna. Ač v dnešní době si můžeme koupit jahody i v zimě a rozhodně pro ně nemusíme posílat Marušku ke 12ti měsíčkům a stačí si dojít do nejbližšího supermarketu, tak asi sami uznáte, že na české jahody nic nemá. Jsou krásně červené, šťavnaté, sladké a plné chuti. Kolikrát si je jen vykrájím a jím samotné. Dělám z nich ale i marmelády, zamražuji je, po ránu si dělám smoothie, peču koláče, připravuji dezertu, miluji je na chleba podmazané avokádem, ale i v salátu. A o tento recept se chci dnes podělit. Přidávám k němu i jeden recept na úžasný tvarohový dort, který se hodí servírovat po nedělním obědě nebo třeba na oslavu.
Doba přípravy: 25 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2-3
INGREDIENCE:
- 250 g listové zeleniny (nejlepší je mix baby špenátu, rukoly a red chard)
- 100 g jahod
- opražená slunečnicová semínka
- 1 malá červená cibule
- 100 g gorgonzoly
- pár lístků máty
- hrst klíčků (hrachové, ředkvičkové, čočkové klíčky...)
Zálivka:
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si na pánvi orestujeme slunečnicová semínka.
Do mísy vložíme listovou zeleninu, na čtvrtky pokrájené jahody, na proužky pokrájenou cibuli, lístky máty a klíčky. Promícháme, přendáme na talíř, přidáme natrhanou gorgonzolu, zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a podáváme.
Žádné komentáře:
Okomentovat