Já osobně jí mám nejraději ve formě kaše. A úplně nejvíc, když do té kaše přidám ještě trochu sýra. A když se připojí nějaká grilovaná zelenina, tak to je úplná dokonalost. Mno a tak jsem zapátrala v surovinách, posbírala rajčata ze zahrádky, přidala pár bylinek, které mi rostou v truhlíku a večeře byla na stole...
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 3
INGREDIENCE:
- 150 g polenty
- 1 l mléka
- 100 g goudy
- máslo
- sůl, pepř
- 2 cibule
- 1 mrkev
- 4 velká rajčata
- 6 sešených rajčat
- pár kousků artyčoků naložených v oleji (můžete vynechat)
- hrst černých oliv
- tymián, bazalka, sůl, pepř, olivový olej
Nejprve si připravíme zeleninu.
Cibuli si pokrájíme na půl měsíčky, mrkev na malé kostičky, rajčata na větší kousky, sušená rajčata a artyčoky na cca 1 cm velké kostičky.
Rozpálíme si pánev, přidáme na ní olivový olej a ihned cibuli s mrkví. Orestujeme do zlatova.
Poté přidáme rajčata, sušená rajčata a artyčoky. Ještě bylinky, olivy sůl a pepř. Necháme max 5 minut propojit chutě.
Polentu rozprostřeme na talíř a přidáme rajčatovou směs. Nechte si chutnat.
A pokud chcete další inspiraci, klikněte ZDE
polentu jsem nikdy neměla
OdpovědětVymazatMňam, to musím vyskúšať, polentu mám v špajzi :-)
OdpovědětVymazatA.