Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 6
INGREDIENCE:
- 1 kg dýně hokaido
- 2 střední cibule
- pár plátků chilli
- 4 stroužky česneku
- sůl, pepř, olivový olej
- 150 g červené čočky
- 1,5 litru vody
- 250 ml kokosového mléka
Nejprve si rozpálíme troubu na 200 stupňů.
Nakrájíme si dýni (hokaido se neloupe) na 2 cm kousky.
A vložíme na plech.
Dále si oloupeme cibuli a nakrájíme na půlměsíčky.A přidáme na plech.
Přidáme pár plátků chilli.
Dále oloupaný celý česnek.
Osolíme a opepříme.
Zakápneme olivovým olejem a promícháme.
Vložíme do trouby na cca 30 minut. Vyndáme, až zelenina bude opečená.
Odvážíme si čočku.
Nasypeme jí do hrnce.
Zalijeme vodou a uvaříme do měkka.
Vaříme cca 15 minut. Čočka se rozpůlí a zkus nebude rozvařená. A 1/3 si dáme stranou.
Vyndáme opečenou zeleninu.
A přidáme k čočce.
Zalijeme kokosovým mlékem.
A rozmixujeme. Ale ne úplně do hladka. Jen tak na hrubo. A přidáme zbytek čočky.
Polévku dosolíme, dopepříme a přidáme chilli dle chuti.
Žádné komentáře:
Okomentovat