DÝŇOVÁ POLÉVKA S ČERVENOU ČOČKOU




Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 6

INGREDIENCE:
  • 1 kg dýně hokaido
  • 2 střední cibule
  • pár plátků chilli
  • 4 stroužky česneku
  • sůl, pepř, olivový olej
  • 150 g červené čočky
  • 1,5 litru vody
  • 250 ml kokosového mléka
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si rozpálíme troubu na 200 stupňů.
Nakrájíme si dýni (hokaido se neloupe) na 2 cm kousky.

A vložíme na plech.
 Dále si oloupeme cibuli a nakrájíme na půlměsíčky.
 A přidáme na plech.
Přidáme pár plátků chilli.
 Dále oloupaný celý česnek.
 Osolíme a opepříme.
 Zakápneme olivovým olejem a promícháme.
 Vložíme do trouby na cca 30 minut. Vyndáme, až zelenina bude opečená.
 Odvážíme si čočku.
 Nasypeme jí do hrnce.
 Zalijeme vodou a uvaříme do měkka.
 Vaříme cca 15 minut. Čočka se rozpůlí a zkus nebude rozvařená. A 1/3 si dáme stranou.
 Vyndáme opečenou zeleninu.
 A přidáme k čočce.
 Zalijeme kokosovým mlékem.
 A rozmixujeme. Ale ne úplně do hladka. Jen tak na hrubo. A přidáme zbytek čočky.
Polévku dosolíme, dopepříme a přidáme chilli dle chuti.




Žádné komentáře:

Okomentovat