Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4
INGREDIENCE:
- 4 hrušky + 1 hruška na ozdobu
- 1 lžíce másla
- 1 vanilkový lusk
- trocha vody
- šťáva z půlky citronu
- 250 g plnotučného tvarohu
- 120 g bílého jogurtu
- hrst plátkových mandlí
- lžička medu
Nejprve si oloupeme a pokrájíme hrušky. Poté si rozpálíme pánev. Když je rozpálená, tak přidáme lžíci másla a pokrájené hrušky. Restujeme. Sladká šťáva z hrušek jemně zkaramelizuje. Podlijeme troškou vody a šťávou z citronu, přidáme semínka z vanilkového lusku a necháme vyvařit a rozvařit.
Mezitím si smícháme tvaroh s jogurtem.
Rozpálíme si druhou pánev, přidáme lžičku másla a opečeme hrušku pokrájenou na měsíčky z obou stran.
Poté na pánev nasypeme plátky mandlí a lžičku medu. Necháme zkaramelizovat. Zde postupujeme pomalu a opatrně, aby se med nespálil.
Do skleničky dáme tvarohovou směs, na ní vlažnou směs z hrušek, přidáme opečenou čtvrtku hrušky a zasypeme plátky mandlí. Můžeme ozdobit tymiánem.
Tento recept byl sepsán pro časopis Story.
Žádné komentáře:
Okomentovat