V tomto receptu se budu zaměřovat na samotný štrůdl. V jiném si zase ukážeme, jak dělat domácí listové těsto.
Tak jdeme na něj...
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 2 rukávy
INGREDIENCE:
- 250 g balení listového těsta
- 1 kg hrušek
- 4 lžíce domácího vanilkového cukru
- 2 lžičky skořice
- hrst vlašských ořechů
- trocha strouhanky
- vajíčko
- moučkový cukr
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Oloupeme si hrušky a zbavíme je jadřince. Poté je nakrájíme na tenké plátky.Rozválíme si těsto. 2x obdelník o tloušťce cca 3 mm.
Doprostřed těsta dáme trochu strouhanky. To je z důvodu, že ovoce pouští šťávu, tak aby spodní část štrůdlu nebyla rozmáčená.
Na strouhanku dáme vrstvu hrušek, kterou posypeme ořechy, skořicí a vanilkovým cukrem.
Strany si rozkrájíme na proužky.
A po jednou proužku budeme překládat.
Štrůdl zabalíme a potřeme vajíčkem.Vajíčko posypeme důkladně vrstvou moučkového cukru, což nám vytvoří neodolatelnou křupavou vrstvu.
Pečeme na 200 stupňů do zlatava.
Super tip s krustou Kači! Štrůdl úplně zbožňuju a s hruškama jsem ještě nezkousela ������
OdpovědětVymazat