A jelikož jsme na jednu návštěvu nedávno jeli a já měla doma pouze dýni, tak volba byla jasná. Vrhnu se na muffiny a rovnou vám tento úžasný recept nafotím.
Tak je zkuste také...
Doba přípravy: 20 minut + 30 minut pečení
Náročnost: malá
Počet porcí: 15
INGREDIENCE: (na formu pro banana bread, na plech zdvojnásobte porci)
- 350 g hokaido dýně
- 350 g hladké mouky
- 350 g cukru
- 100 g másla
- 3 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička muškátové oříšku mletého (zarovnaná)
- 130 ml mléka
- šťáva z 1 pomeranče
- kúra z 1 pomeranče
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 100 g mléčné čokolády
- hrst vlašských ořechů
- 30 g dýňových semínek
Rozpálíme si troubu na 170 stupňů.
Nejprve si odvážíme máslo a vložíme do mísy.
Odvážíme si cukr a vložíme k máslu.A vše důkladně promícháme v robotu.
Přidáme celá vejce a opět promícháme důkladně v robotu.
Mezitím si odvážíme mouku.
Dále skořici.
Ještě muškátový oříšek.
Vložíme do mísy a zalijeme mlékem a pomerančovou šťávou a ještě přidáme nastrouhanou pomerančovou kuru. Celé zase důkladně promícháme.
Pokrájíme si dýni.
A nastrouháme či nasekáme na drobno.
A přidáme do těsta a zase promícháme.
Nakonec přidáme kypřící prášek a zase promícháme.
Pokrájíme si na hrubo ořechy a čokoládu a připravíme dýňová semínka.
Vše nasypeme do těsta a stěrkou zapracujeme.
Papírové košíčky vložíme do plechové formy a do nich vložíme těsto. Vrch můžeme posypat pár kusy ořechů a semínek. Nebo na závěr vrch potřít rozpuštěnou čokoládou a posypat kurou z pomeranče.
Žádné komentáře:
Okomentovat