Náročnost: malá
INGREDIENCE:
- 800 g cizrny i se šťávou (2 plechovky)
- 200 g pečené dýně hokaido
- 1 polévková lžíce tahini pasty
- 2-3 stroužky česneku
- olivový olej
- sůl, pepř, čili
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si dáme péct dýni. Hokaido se neloupe, takže stačí jí vydlabat, pokrájet na plátky, pokapat olivovým olejem a dát péct na cca 15 minut na 250 stupňů.
Plechovky hummusu (bez šťávy) nasypeme do foodprocesoru-sekáčku.
Přidáme tahini pastu a část šťávy z hummusu, popřípadě místo šťávy pár kostek ledu.Také česnek.
Také trochu soli a pepře.
A přidáme tak 4 lžíce olivového oleje.
A vše i s upečenou dýní rozmixujeme do hladkého krému. Popřípadě přidáme ještě trochu šťávy z cizrny nebo pár kostek ledu.
Nakonec hummus zasypeme kousky čili a ozdobíme bylinkou.
Jako přílohu si k tomu dejte pečenou zeleninu. Já jsem pokrájela cuketu, lilek, papriku, rajčata, cibuli a česnek, osolila, opepřila, zakápla olivovým olejem a dala péct na 250 stupňů. Pekla jsem to asi 15 až 20 minut a poté servírovala s humusem.
Na Instagramu pod hashtagem babysmoothmenu najdete i mimi verzi.
Žádné komentáře:
Okomentovat