Náročnost: střední
Počet porcí: 4
INGREDIENCE :
- 500 g kančí kýty
- 100 g slaniny
- 250 g cibule
- 500 ml červeného vína
- 500 ml zeleninového vývaru
- 10 kuliček jalovce
- půl lžičky mletého kmínu
- 8 listů bobkového listu
- sůl, pepř
- 1 plechovka rajčat
- 1 malý rajčatový protlak
- 2 lžíce mleté papriky
- 3 lžičky šípkové marmelády
Nejprve si pokrájíme slaninu na kostičky a dáme ji pomalu opékat. Cílem je, aby se vyškvařila a pustila tuk.
Mezitím si pokrájíme cibuli na drobno a přidáme ke slanině. Restujeme do zlatova.Nyní přidáme maso pokrájené na kostičky a zatáhneme ho po všech stranách.
Když je maso zatáhlé, tak ho zalijeme vývarem a červeným vínem.
Přidáme bobkový list a jalovec. Ten doporučuji dát do síťky, aby jste ho pak nemuseli lovit po kuličkách.
Přidáme také mletý kmín, sušenou papriku, sůl a pepř.
Ještě přidáme pokrájená rajčata s rajským protlakem a vaříme, až bude maso měkké.
Maso vrátíme a můžeme servírovat. Doporučuji s čerstvým chlebem nebo domácím houskovým knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat