OŘECHOVÉ OBLÁČKY (CUKROVÍ)

Každoročně po upečení různých druhů cukroví nám v lednici zbývají bílky. Co s nimi? Lze z nich udělat laskonky nebo třeba kokosky. Ty ale peče každoročně maminka a tak jí přeci nebudu zasahovat do jejího rajónu. Tak jsem zkusila něco jiného. Vzniklo to jak jinak, než pořádnou chutí na ořechy. A tu mám poslední dobou více než velkou.

Ořechové obláčky jsou nadýchaná kolečka, na povrchu křupavá a uvnitř vláčná, měkká. Oříšek, který je umístěn na ozdobu je při pečení krásně vypražen a je to taková třešnička na dortu.

Tak je pojďte zkusit...

Doba přípravy: 15 minut + 15 minut pečení 
Náročnost: malá
Počet porcí: 30 ks 

INGREDIENCE:
  • 2 bílky
  • 150 g mletých vlašských ořechů
  • 150 g moučkového cukru
  • 4 lžíce hladké mouky
  • ořechy na ozdobu
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si ušleháme bílky do tuha.
Poté přidáme cukr,

ořechy a opatrně zašleháme.

Nakonec přidáme mouku a tu zapracujeme nejlépe ručně, zlehka a opatrně. 

Vytvoříme hrudky na pečící papír.
Hrudky směsi ozdobíme oříškem a klademe na plech.
Pečeme cca 10 minut na 170 stupňů. Na povrchu budou křupavé a uvnitř vláčné.
Můžete je nechat v tomto tvaru.

 Nebo vykrojit vykrajovátkem do libovolného tvaru. Já zvolila zubaté kolečko.


6 komentářů:

  1. Dnes jsem je pekla a jsou úžasné 👍. Kačí, moc děkuji za recept 😘

    OdpovědětVymazat
  2. Kokosky miliju a letos bylo hodně ořechů. Jsou výborné a snadne, ujídala jsem ještě teplé rovnou z plechu 🙂

    OdpovědětVymazat
  3. Tak jo, tohle je nebe v puse !! Nikdy jsem sama nepekla cukroví, ale když jsem viděla ten jednoduchý recept, tak jsem se hecla a vyzkoušela to, nejen, že se mi to povedlo, ale komukoliv jsem dala ochutnat, tak samá chvála a během jednoho dne, všechno pryč :-D Musím udělat další várky, a název jsem si předělala na ořechové kokosky :-) Výborné !!

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat