Dokonce jsem ho naučila i mojí maminku a co myslíte. Dělá tuto omáčku přesně takhle. Je to prostě zaručená klasika, tak jí zkuste a schválně mi napište, zda vám chutná a jestli tam třeba přidáváte něco dalšího.
Doba přípravy: 45 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 6
INGREDIENCE
- 3 plátky Pancetty nebo jiné slaniny
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 g mletého masa (já použila hovězí)
- 3 plechovky rajčat nebo 8 čerstvých velkých rajčat
- 1 rajský protlak
- 2 střední mrkve
- sůl, pepř, tymián (popř. špetka cukru)
- 3 dcl červeného vína
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Pokrájíme si pancettu a cibulku na drobné kousky. Na rozpálenou pánev kápneme olivový olej a vložíme Pancettu či jinou slaninu, lehce orestujeme. Restujeme tak dlouho, dokud nám slanina nepustí tuk.
Nakonec popřípadě dochutíme cukrem, ale mrkev je sladká a měla by kyselost některých rajčat vykompenzovat.
Povaříme, zredukujeme šťávu a můžeme podávat. Nejlepší je se špagetami :-)
Pokrájíme si pancettu a cibulku na drobné kousky. Na rozpálenou pánev kápneme olivový olej a vložíme Pancettu či jinou slaninu, lehce orestujeme. Restujeme tak dlouho, dokud nám slanina nepustí tuk.
Minutku česnek orestuje a přidáme mrkev.
A také maso.
Vařečkou ho rozdělíme na cca 1 cm hrudky.
Posypeme ho tymiánem, solí a pepřem a chvíli opečeme, aby se zatáhlo.
Poté přidáme pokrájená rajčata a rajský protlak. A vše pomalu vaříme.Nakonec popřípadě dochutíme cukrem, ale mrkev je sladká a měla by kyselost některých rajčat vykompenzovat.
Povaříme, zredukujeme šťávu a můžeme podávat. Nejlepší je se špagetami :-)
Žádné komentáře:
Okomentovat