BRAMBORY S BRYNDZOU/TVAROHEM A VYPEČENÝMI ŠKVARKY

Miluji nové brambory a miluji brambory na loupačku. Jak dlouho jsem je ale neměla. Možná i od doby, co bydlíme s Artym. Takže 10 let. Oni to nikdy doma takhle nejedli a tak to nikdy nevyhledával.

Ale když jsem včera v ruce držela nové brambory, pažitku a čerstvou brynzu, tak mě napadl jeden recept. Nic složitého, zato výborného.

Kdo nemá rád bryndzu (věřím, že takových lidí je opravdu hodně), tak tento recept může zkusit s tvrdým tvarohem. Není to o nic horší, ba naopak možná jemnější.

Já jsem k tomu upekla kuřecí stehna, ale abych pravdu řekla, nakonec jsme si tak pochutnávali na bramborách, že jsme si je dávali jen tak.

Tak to pojďte zkusit.

Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4

INGREDIENCE:
  • 1 kg brambor (nejlépe nových)
  • 200 g bryndzy nebo tvrdého tvarohu
  • 100 g hustého bílého jogurtu
  • lžíce pažitky
  • sůl, pepř
  • 100 g špeku nebo slaniny
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Rozpálíme si troubu na 220 stupňů.
Brambory si v půlce nařízneme nožem, ale bacha, ať se nerozkrojí úplně. A dáme péct cca na 30-50 minut. Dle velikosti brambor. Musí být měkké, opečené a připravené ke konzumaci.
 Mezitím si v misce smícháme bryndzu nebo tvrdý tvaroh.
 Přidáme bílý jogurt.
 Ještě přidáme pokrájenou pažitku.
 Osolíme dle chuti. Bacha brynza je dost slaná.
 Opepříme.
Připravíme si pánev a tu rozpálíme na střední plamen.
Pokrájíme si slaninu nebo špek na půl centimetrové kostičky a dáme vypražit. Nepospícháme, musí být krásně křupavé.
 Upečené brambory se nám rozšklebí a tak je naplníme směsí.
Nakonec posypeme vypraženou slaninou nebo špekem.
Vypečený tuk si můžeme schovat v lednici na případné smažení cibule u jiného pokrmu.
 A podáváme...
Foceno: Olympus PEN E-PL7, M.Zuiko Digital 45 mm + objektiv 17 mm.  


Žádné komentáře:

Okomentovat