Ale když jsem včera v ruce držela nové brambory, pažitku a čerstvou brynzu, tak mě napadl jeden recept. Nic složitého, zato výborného.
Kdo nemá rád bryndzu (věřím, že takových lidí je opravdu hodně), tak tento recept může zkusit s tvrdým tvarohem. Není to o nic horší, ba naopak možná jemnější.
Já jsem k tomu upekla kuřecí stehna, ale abych pravdu řekla, nakonec jsme si tak pochutnávali na bramborách, že jsme si je dávali jen tak.
Tak to pojďte zkusit.
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: malá
Počet porcí: 4
Počet porcí: 4
INGREDIENCE:
- 1 kg brambor (nejlépe nových)
- 200 g bryndzy nebo tvrdého tvarohu
- 100 g hustého bílého jogurtu
- lžíce pažitky
- sůl, pepř
- 100 g špeku nebo slaniny
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Rozpálíme si troubu na 220 stupňů.
Brambory si v půlce nařízneme nožem, ale bacha, ať se nerozkrojí úplně. A dáme péct cca na 30-50 minut. Dle velikosti brambor. Musí být měkké, opečené a připravené ke konzumaci.
Mezitím si v misce smícháme bryndzu nebo tvrdý tvaroh.Přidáme bílý jogurt.
Ještě přidáme pokrájenou pažitku.
Osolíme dle chuti. Bacha brynza je dost slaná.
Opepříme.
Připravíme si pánev a tu rozpálíme na střední plamen.
Pokrájíme si slaninu nebo špek na půl centimetrové kostičky a dáme vypražit. Nepospícháme, musí být krásně křupavé.
Upečené brambory se nám rozšklebí a tak je naplníme směsí.
Nakonec posypeme vypraženou slaninou nebo špekem.
Vypečený tuk si můžeme schovat v lednici na případné smažení cibule u jiného pokrmu.
A podáváme...
Žádné komentáře:
Okomentovat