Doba přípravy: 2 hodiny
Náročnost: střední
Počet porcí: 20 kousků
INGREDIENCE:
- 500 g ricotty
- 4 vejce + 1 vejce na potření
- 6 lžic psyllia (sušené vlákniny)
- 40 g chia semínek
- 20 g dýňových semínek
- 20 g slunečnicových semínek
- 20 g sezamu
- sůl, pepř
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Všechny suroviny smícháme v robotovi nebo ručně a necháme cca 15 minut odpočinout. Sušená vláknina a chia semínka nasají vodu a nabobtnají.
Ze směsi vytvoříme cca 20 menších bochánků. Doporučuji udělat opravdu menší, aby se to snáz propeklo.Rozpálíme si troubu na 150 stupňů.
Každou bulku potřeme vejcem.
Posypeme semínky.
Pečeme cca 60-80 minut. Je potřeba tyto bulky péct pomalu a spíše sušit.
Po rozkrojení vás vůbec nenapadne, že v bulce není ani gram mouky.
Tento recept byl sepsán pro časopis Story.
Vypadaji mooc dobre...urcite vyzkousim 😊👍
OdpovědětVymazatAhoj Kačí, mužů vynechat psylium nebo lze ho něčím nahradit?
OdpovědětVymazatBohužel nelze.
VymazatAhoj Kači, lze připravit i bez psylia nebo ho lze necim jiným nahradit?
OdpovědětVymazatnelze, to je tam dost zásadní, ale seženeš ho v každé lékárně.
Vymazat