Teď je ale sezóna medvědího česneku a tak bylo na čase můj základní recept trochu inovovat a zakomponovat do něj medvědí česnek. Tak pojďte i vy zkusit tuhle cizrnovou pomazánku plnou zeleného jara.
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: malá
INGREDIENCE:
- 800 g cizrny i se šťávou (2 plechovky)
- 200 g medvědího česneku
- 2 polévkové lžíce tahini pasty
- šťáva z citronu
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Plechovky hummusu (bez šťávy) nasypeme do foodprocesoru-sekáčku.
Také medvědí česnek a trochu soli.
A přidáme tak 4 lžíce olivového oleje.
A zakápneme citronem.
A vše rozmixujeme do hladkého krému.
Poté hummus ochutnáme. Pokud bude hummus moc suchý, tak přidáme ještě trochu olivového oleje. Ale aby hummus nebyl moc mastný, tak já vždy přidám i další trošku šťávy z hummusu nebo kostku ledu.
Hummus je důležité dochutit dle svého, já miluji trochu více štiplavý. Nakonec hummus zasypeme kousky cizrny, pokapeme olivovým olejem nebo pestem z medvědího česneku a můžeme přidat kousky chilli.
Žádné komentáře:
Okomentovat