HUMMUS Z MEDVĚDÍHO ČESNEKU

Hummus miluji snad na všechny způsoby. Je to jídlo, které si připravím vždy, když mám hlad a doma nic nemáme. Protože plechovku cizrny mám doma pořád.

Teď je ale sezóna medvědího česneku a tak bylo na čase můj základní recept trochu inovovat a zakomponovat do něj medvědí česnek. Tak pojďte i vy zkusit tuhle cizrnovou pomazánku plnou zeleného jara.

Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: malá

INGREDIENCE:
  • 800 g cizrny i se šťávou (2 plechovky)
  • 200 g medvědího česneku
  • 2 polévkové lžíce tahini pasty
  • šťáva z citronu
  • olivový olej
  • sůl, pepř
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Plechovky hummusu (bez šťávy) nasypeme do foodprocesoru-sekáčku.
 Přidáme tahini pastu a část šťávy z hummusu.
 Také medvědí česnek a trochu soli.
 A přidáme tak 4 lžíce olivového oleje.
 A zakápneme citronem.
 A vše rozmixujeme do hladkého krému.
Poté hummus ochutnáme. Pokud bude hummus moc suchý, tak přidáme ještě trochu olivového oleje. Ale aby hummus nebyl moc mastný, tak já vždy přidám i další trošku šťávy z hummusu nebo kostku ledu.
Hummus je důležité dochutit dle svého, já miluji trochu více štiplavý. Nakonec hummus zasypeme kousky cizrny, pokapeme olivovým olejem nebo pestem z medvědího česneku a můžeme přidat kousky chilli.


Žádné komentáře:

Okomentovat