Recept jsem si nakonec trochu poupravila, ale musím říct jedno. Ta dávka citrónu mě v tom hodně baví. Konečně je to zase trochu něco jiného. Je to svěží, akorát tak sladké a když se to podává s dávkou pěkně našlehané šlehačky, není tomu co vytknout. Aspoň dle mého, tak ho zkuste a uvidíte sami...
PS: nadále testuji robot Bosch MUM9BX5S61, takže jakmile ho ještě více zapřáhnu, tak na něj sepíši recenzi.
Doba přípravy: 15 minut
Pečení: 15-30 minut (dle trouby)
Náročnost: malá
INGREDIENCE:
- 80 g cukru
- špetka soli
- 80 g másla pokojové teploty
- 2 vejce
- 140 g hladké mouky (špaldové, pšeničné)
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 kelímku bílého jogurtu (cca 80 g)
- šťáva a kůra z 1/2 bio citrónu
Na servírováni:
- vyšlehaná smetana popřípadě zamíchaná s kelímkem smetany
- moučkový cukr na posypání
- mašle na ozdobení
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si odvážíme a do robota vložíme cukr a
máslo pokojové teploty a vyšleháme.Když je cukr s máslem vyšlehaný, tak do robota přidáme vajíčka a opět šleháme do pěny.
Dále přidáme jogurt a
za pomalého míchání přidáváme mouku.
Nakonec přidáme kypřící prášek, na jemno nastrouhanou kůru z bio citrónu a
také šťávu z citrónu.
Opět vyšleháme.
Nyní si vymažeme a vysypeme formu hrubou moukou. Zajíc je veliký cca 20 cm.
Těsto přendáme do formy.A pečeme cca 15 minut na 170 stupňů.
Vychladlého zajíce ozdobíme mašličkou, posypeme moučkovým cukrem a podáváme se smetanou.
Tento recept vznikl ve spolupráci s firmou Bosch.
Robot, který používám je Bosch MUM9BX5S61.
Žádné komentáře:
Okomentovat