Náročnost: malá
Počet porcí: 9
INGREDIENCE: Pečící forma průměr 25x20 cm
- 150 g hladké mouky
- 80 g cukru
- 100 g másla
- 3 vejce
- 1/2 sáčku kypřícího prášku
- 200-300 g rybízu
Drobenka:
- 50 g cukru
- 50 g másla
- 50 g mouky
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
Do mísy vložíme odváženou mouku.
Přidáme kypřící prášek.
Dále máslo nejlépe změklé.
Také přidáme cukr.
A nakonec vajíčka.
Celé to pořádně ušleháme.
Formu si vysteleme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou a na ní vylijeme těsto, které rozprostřeme.
Na rovnoměrně rozprostřené těsto nasypeme rybíz.
Připravíme si žmolenku a to tak, že s mícháme mouku, cukr a máslo a ručně zpracujeme. Žmolenku vložíme do trouby a pečeme cca 30 minut + dle potřeby.
Žádné komentáře:
Okomentovat