Tak jdeme na to.
Doba přípravy: 90 minut
Náročnost: střední
Počet porcí:
INGREDIENCE:
Kuře:
- 1 celé farmářské kuře
- 1 lžička kmínu
- sůl, pepř
- lžíce sádla
Zelí:
- 4 střední cibule
- 1,3 kg červeného čerstvého nebo sterilizovaného zelí neslazeného
- 100 g slaniny
- sůl
Knedlíky:
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Nejprve si pokrájíme cibuli na drobno, zelí na tenké proužky a slaninu na kostičky.
Na pánev vložíme slaninu a lehce orestujeme, aby pustila tuk. Poté přidáme cibuli a orestujeme do zlatava.
Nakonec přidáme zelí a sůl a povaříme do změknutí. Popřípadě lehce podlijeme.
Zelí přendáme do pekáčku a na něj položíme omyté kuře. Posypeme solí, pepřem a kmínem a přidáme lžíci sádla, kterou položíme na vrch kuřete.
Pečeme 60-90 minut na 180 stupňů dle velikosti kuřete do změknutí. Podáváme s houskovým, bramborovým nebo karlovarským knedlíkem.
Žádné komentáře:
Okomentovat