Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: střední
Počet porcí: 2
INGREDIENCE
- 200 g hladké mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce vody
- sůl
Náplň:
- 2 ks jarní cibulky
- 50 g lišek (nebo jiné tvrdé houby)
- máslo
- 1/2 mozzarelly
- pepř
Omáčka:
- lžíce másla
- 1/2 cibule
- 10 vlašských ořechů
- 200 ml smetany ke šlehání
- 3 snítky tymiánu
- sůl, pepř
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Mouku smícháme s vejci, olivovým olejem, vodou a špetkou soli. Vypracujeme těsto, které necháme hodinku v lednici odpočinout.
Mezitím si připravíme náplň. Na rouzpálenou pánev přidáme máslo a pokrájenou jarní cibulku. Po minutě přidáme pokrájené lišky a orestujeme. Vyjmeme a tyčovým mixérem nebo nožem na hodně jemno rozmělníme a vrátíme na pánev. Přidáme mozzarellu a necháme rozpustit a spojíme. Opepříme a náplň je hotová.
Vyválíme těsto na pomoučeném vále na 2 tenoučké pláty. Na jeden přidáme lžičkou bochánky náplně a okolo každého bochánku potřeme vodou. Přiklopíme druhým plátem a lehce přitlačíme. Vykrajovátkem vykrojíme raviolu a položíme na pomoučený vál.
Příprava omáčky:
Na rozpálenou pánev vložíme máslo a
přidáme na jemno pokrájenou cibuli.
K ní přidáme posekané ořechy a restujeme do zlatova.
Zalijeme smetanou.
A přidáme tymián.
Osolíme a opepříme.
Dáme vařit osolenou vodu.
Do vroucí vody vložíme ravioli a vaříme cca 4 minuty.
Uvařené ravioli vložíme do smetanové omáčky a promícháme.
Podáváme s troškou nastrouhaného parmazánu.
Žádné komentáře:
Okomentovat