Počet kusů: 50
Ingredience:
210 g másla
320 g hladké pšenične nebo hladké (celozrnné) špaldové mouky
100 g kešu ořechů
3 lžíce medu
+ 2 lžíce moučkového cukru
2 žloutky z vajíček z volného chovu
2 lžičky skořice nebo semínka z 1 vanilkového lusku
200 g 70% čokolády (nebo takové, jakou máte rádi)
Lyofilizované ovoce nebo sekané kešu/pistáciové oříšky na posypání
Postup:
Rozemeleme si kešu oříšky. Smícháme je s máslem, moukou, medem (popř. cukrem), žloutkem, skořicí nebo vanilkou. Vše uhněteme. Doporučuji zpracovávat v kuchyňském robotu, protože se těsto a máslo v něm tolik nezahřívá. Poté vložíme minimálně na 30 minut do lednice, můžeme však přes celou noc.
Z těsta vytvarujeme rohlíčky, položíme je na plech vystlaný pečicím papírem a ještě dáme na 15 minut ven vychladit. Rozehřejme si troubu na 170 stupňů a následně v ní rohlíčky pečeme 10 minut. Opět necháme vyhladit a až poté je sbíráme z plechu. Jinak se nám mohou polámat.
V horké lázni si rozpustíme čokoládu, rohlíčky do ní namáčíme, pokládáme zpět na plech na pečicí papír a ihned posypeme ovocem nebo sekanými oříšky. A opět je dáme s celým plechem ven vychladit. Vychlazené naskládáme do zavíratelné dózy a skladujeme v chladu.
Žádné komentáře:
Okomentovat