Tento článek vznikl ve spolupráci se značkou Bosch.
Často se mě ptáte, jakou máme troubu. A nedivím se. Výběr trouby asi každému zabere hodně času a to proto, protože trouba je jeden z nejvíce využívaných spotřebičů v kuchyni. A tak i my jsme tomuto tématu věnovali hodně času. Je tomu ale už 3 roky, protože tuhle troubu jsme si po důkladné zvážení vybrali už do starého baráku a následně si jí sem přestěhovali. I po 3 letech bych totiž nevolila jinak.
Máme typ HNG6764S6, která naprosto milujeme. Nejen, že skvěle peče, ale i dusí, ohřívá, napařuje, čistí a tak dále. Má ale i plno úžasných vychytávek. Například mikrovlny a tak nemusíme mít mikrovlnku. Také má přídavnou páru a tak v ní lze péct dokonale vláčné kynuté pokrmy, zeleninu, maso a další. Miluji na ní sušící program, díky kterému nepotřebuji sušičku a usuší v ní perfektně ořechy nebo houby (ty jsou opravdu do křupava vysušené). Nemůžu zapomenout na pyrolýzu, která funguje tak dokonale, že na závěr stačí setřít jen mikroprach a trouba je čistá. K troubě je i teploměr, který se nacvakne do vnitřní části trouby a můžeme s ním upéct například roastbeef. Což mě navádí na funkce assist. Pod tímto tlačítkem se skrývá mnoho možností. Sama se nastaví a hlídá. Jen se nesmí trouba otevírat. Sama si nastaví čas, teplotu, kterou reguluje a v ten správný okamžik se vypne. Takto často peču koláče nebo třeba zmíněný roastbeef. Dokonalost. A jako třešničkou na dortu je funkce HomeConnect, díky které si spárujete troubu se svým telefonem a máme o všem přehled na vašem mobilním displeji.
Tato trouba je opravdu nadupaná. A já se nestačím divit, co vše trouba může umět. Je to velký pomocník a na její vychytávky se opravdu rychle navyká a náhle zjistíte, že váš život je o tolik snadnější. Aspoň ve chvíli, kdy v kuchyni trávíte tolik času, jako já. :-)
Před pár měsíci jsem vydala článek ohledně našich všech spotřebičů do kuchyně. A tak pokud vás toto téma zajímá a zrovna ho řešíte, nahlédněte sem.
Doba přípravy: 20 minut
Doba pečení: 90 minut
Počet porcí: 4-6
- 1 celé kuře
- 100 g másla
- koření (za mě je nejlepší směs Antonínovo koření nebo barbeque od Sonnentor)
- 1 kg brambor
- 500 g mrkve
- 100 g balkánského sýru
- 100 g rukoly
Postup, aneb jak jsem postupovala já:
Po 15 minutách přidanou páru vypneme a teplotu zvýšíme na 200 stupňů a pečeme dalších 20 minut.
Nyní by mělo být kuře do měkka upečené. Zároveň by mělo být stále šťavnaté a plné chuti.
Ten stačí vlhkým hadříkem šetřit. Nic jiného. Žádné drhnutí, žádné leštění.
Žádné komentáře:
Okomentovat