PAPRIKOVÁ OMÁČKA

Jídlo do 30 minut?
Pojďte se mnou zkusit tuhle paprikovou omáčku. Je skvělá samotná bez masa, ale milujeme ji i s krevetami, na proužky nakrájeným krůtím plátkem nebo masovými koulemi.

Recept
Na omáčku:
2 střední cibule
300 g kapie nebo silnostěnné červené papriky
4 menší mrkve
3 stroužky česneku
2 plechovky rajčat
1 malý rajský protlak
Sůl, provencálské koření
Olivový olej
+ 500 g těstovin

Na krevety:
400 g krevet
3 stroužky česneku
50 g másla
Olivový olej
Provencálské bylinky

Postup:
Všechnu zeleninu si nakrájíme a vložíme do hrnce, zakápneme olivovým olejem a osolíme. Vložíme do předehřáté trouby na 250 stupňů na cca 10-15 minut. Aby se zelenina opekla.

Mezitím si dáme vařit těstoviny a připravíme krevety. Rozpálime si pánev, zkusíme test vodou, následně přidáme olivový olej, máslo, krevety, vylisovaný česnek a bylinky. Lehce orestujeme a odstavíme.
Opečenou zeleninu v hrnci přeneseme na plotýnku a zalijeme plechovkovými rajčaty a rajským protlakem. Promícháme a necháme pár minut probublat.

Mezitím si připravíme mixér. Lze to i ponorným, ale do hladka umixovaná omáčka se nejlépe dělá v smoothie makeru.
Omáčku důkladně rozmixujeme.

Přecedíme si těstoviny, vrátíme je zpět do hrnce, zalijeme rozmixovanou omáčkou,  zamícháme. A je hotovo. Lze to podávat takhle.

My s detmi to ale milujeme s krevetami a my rodiče ještě s pořádnou dávkou čerstvé rukoly. A je to. Opravdu rychlovka.

Tak co? Vyzkoušíte to?




Žádné komentáře:

Okomentovat